Prajitura cu mac

de babi5 in Prajituri, 24 Ian 2014 | 17795 vizualizari

 

Nu stiu ce s-a intimplat!!! Am scris reteta si cand am vrut sa o salvez s-au salvat doar pozele!!! O sa o scriu din nou este o prajitura tare buna si merita sa fie incercata. Reteta nu am facut-o de tare mult timp o am de la o buna prietena si la mine in caiet are nr 78. Este o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 1 lingura plina cu untura
  • 1zahar vaniliat
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • un praf sare
  • putin lapte
  • 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 250 gr mac
  • 3 oua
  • 300 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 litru lapte
  • 2 zahar vaniliat
  • 150 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Mai intai ne ocupam de aluat: intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi adaugam untura, margarina si coaja de lamaie. Se freaca faina bine cu margarina si untura, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si putin lapte si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic usor de intins. Il acoperim cu o folie de plastic si-l punem la rece.

Se macina macul si se pune in laptele rece pentru 2 ore, apoi galbenusurile de la cele trei oua se freaca cu zaharul si 150 gr margarina. Dupa ce devine o compozitie cremoasa se adauga in macul  cu lapte si se mai mixeaza bine. Se bat bine cele 5 albusuri cu putina sare pana albusul devine sticlos, il adaugam la mac. Incorporam cu o paleta in mac, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam cu o paleta de jos in sus, usor pana se omogenizeaza.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua parti egale si intr-o tava (45/35 am folosit eu) tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie, punem compozitia cu mac, apoi optional puneti cealalta foaie sau alegeti varianta pe care am folosito eu (tip gratar)

Am introdus tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam pana prajitura devine frumos aurie. Scoatem din cuptor,  lasam sa se raceasca, pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie si portionam dupa bunul plac.

Este o prajitura super,super  buna si nu ezitati sa o faceti.

Pofta  buna!

TIPS-URI

1

Este o prajitura super,super buna ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata